Tatueringsborttagning med picolaser - Synos

Tatueringsborttagning med picolaser

Om man googlar termer som ”laserbehandling” dröjer det inte länge innan man stöter på begreppet ”picolaser”. För den oinvigde kan det vara rörigt och rätt förvirrande med ännu ett laserrelaterat begrepp. Därför tänkte vi här och nu reda lite i hur de här olika laservarianterna skiljer sig åt, och vilken som är bäst när det kommer till borttagning av tatueringar.

 

Vad är egentligen picolaser?

Picolaser är en typ av laser där varje laserpuls varar i en picosekund (0,001 nanosekunder).

Med andra ord handlar det om extremt korta laserpulsar som levererar till det behandlade området. Picolasrar är ofta bra för behandling av mildare hudproblem och indikationer. SmartPICO från DEKA ger till exempel god effekt vid behandling av ärr och hudbristningar. SmartPICO är också bra på att förebygga och behandla PIH – postinflammatorisk hyperpigmentering.

 

smartpico deka
SmartPICO

 

 

Vad är bäst för tatueringsborttagning – pico eller Q-switchad laser?

Generellt brukar man säga att Q-switchade lasrar är bättre lämpade för behandling av tatueringar, då styrkan som Q-switchade maskiner kommer upp i är svår att mäta sig med. Av just det här skälet är det många behandlare som föredrar Q-switchade maskiner när de ska åtgärda andra typer av hudproblem.

Med det sagt är inte alla maskiner med q-switch lika bra. Vissa tatueringsborttagningsmaskiner med den här tekniken klarar till exempel inte av att avlägsna alla färger i färgspektrat. Vanligt är också att de saknar den motorstyrka och den övriga funktionalitet som behövs för att på ett snabbt och skonsamt sätt ta bort bland annat stora tatueringar (exempelvis en hel ryggtavla eller en sleeve).

Q-terra Q10 klarar däremot allt detta och lite till. Det gör den helt överlägsen när det kommer till tatueringsborttagning. Läs mer om Q-terra Q10 här.

 

Q-terra q10
Q-terra Q10