ENT Lasermaskin - CO2 Skärande laser istället för kniv | Synos

Besvär i öron-näsa-hals
Öron, näsa och hals är områden som kan orsaka många besvär som blir väldigt långdragna och tenderar till att återkomma om de inte åtgärdas. Polyper, tonsiller, ärrvävnad, problem med stämbanden och avlägsnande av näshinder är bara några av de bestående besvär som kan orsaka besvär för personen. Idag är det relativt lätt att åtgärda flera olika besvär som kan uppstå med kirurgisk laser på ett effektivt sätt. Laserterapi började att användas på 1960-talet och sedan dess har metoden utvecklats, förfinats och effektiviseras. En öron, näsa, hals laser är väl beprövad och en säker metod att använda vid ingreppen.
Hur öron-näsa-hals laser fungerar
CO₂-laser ENT-mikrokirurgi är en kirurgisk laser som används vid ingrepp i öron, näsa och hals. Produkten är populär eftersom den har en hög precision i form av skärande laser vilket dessutom kommer med en bra koaguleringseffekt. Den uppnår en energitäthet som kombineras med hög toppeffekt vid utsläppsläge, ett avancerat resultat. EasySpot Hybrid mikromanipulator och kirurgiskt mikroskop gör att kirurgen kan styra de huvudsakliga operativa funktionerna utan att titta bort från mikroskopet tack vare mikromanipulatorns joystick. Det ger perfekt kontroll av skärdjup, form och storlek på ablationer. Ett väldigt fint instrument att använda som erbjuder en bra precision för operatören.
Fördelar med att använda skärande laser
Fördelarna med att utföra allmän kirurgi med en skärande laser är många. Alternativet till att använda laser är generellt klassisk kirurgi vilket kräver mer manuell handpåläggning och skärande med kniv som ger större sår och ärr. För patienten innebär det mindre obehag, minskad risk för infektioner och kortare tid för återhämtning. Den opererande kirurgen som ska åtgärda något i öron, näsa eller hals med laser kan göra mer exakta skärdjup och har en helt annan kontroll över verktygen. Vid laserkirurgi är risken för komplikationer mycket mindre än vid vanlig kirurgi och patienten upplever betydligt mindre smärta efter ingreppet med kirurgisk laser.