Klinikutrustning för gynekologi, inkontinens och underlivsbesvär

Gynekologi

Underlivsbesvär är väldigt vanligt

Många kvinnor drabbas varje år av olika slags underlivsbesvär, och även om den gynekologiska vården i Sverige generellt sätt är mycket god finns det ett stort antal patienter som inte får tillräcklig vård. Det kan till exempel röra sig om inkontinensbesvär som kvinnohälsan inte lyckas råda bot på, eller svårbehandlade obehagskänslor i samband med sex.

De här problemen kan såklart drabba kvinnor i alla åldrar, men de fysiska och hormonella förändringar som sker under klimakteriet innebär ofta stora påfrestningar. Här blir svaret från vårdens sida ofta att erbjuda hormonbehandling. Många gånger är en lyckad approach. Samtidigt kan det också vara enormt påfrestande då hela kroppen ju påverkas av ändrade hormonnivåer, medan det faktiska problemet kanske bara är begränsat till en specifik kroppsdel (t.ex. slemhinnorna i underlivet, eller bäckenbottenmuskulaturen).

Klinikutrustning mot gynekologiska besvär

I Synos sortiment hittar du flera maskiner och hjälpmedel som åtgärdar underlivsbesvär – alltid på ett smidigt och bekvämt sätt.

MonaLisa Touch är den första vulvovaginala lasern i sitt slag. Det här handtaget ger en otroligt snabb (behandlingen tar sällan mer än ett par minuter) och 100 % smärtfri underlivsbehandling som ger klar förbättring redan efter något enstaka behandlingstillfälle. Över 50 peer-reviewade studier bekräftar effektiviteten hos MonaLisa Touch!

Dr. Arnold är en lounge-stol som låter en behandla bäckenbotten- och underlivsproblem med kläderna på. Patienten sätter sig helt enkelt tillrätta i stolen och så kör behandlingen igång – och med hjälp av elektromagnetisk stimulans förbättras den neuromuskulära vävnaden.

Många män lider av inkontinens

Kvinnor är såklart inte de enda som drabbas av underlivsrelaterade problem. Ett stort antal män i alla åldrar lider av bland annat impotens, prostatarelaterade besvär eller inkontinens. Den här gruppen lider ofta i tystnad, och drar sig för att söka hjälp i samma utsträckning som kvinnor. Ett sätt att komma till bukt med detta, och hjälpa också denna del av befolkningen, är att ta fram bättre, effektivare och bekvämare hjälpmedel mot inkontinens och liknande problem – som helst kan användas receptfritt.

Dr. Arnold är en sådan produkt. Maskinen kan behandla även män på ett mycket smidigt, smärtfritt och avslappnat sätt, och hjälpa dem att komma till bukt med bland annat inkontinensbesvären.