Behandla rosacea med utrustning från Synos

Rosacea

Rosacea drabbar 1 av 10

Rosacea är en av våra vanligare hudsjukdomar som drabbar ungefär 10% av befolkningen. Personer i alla åldrar kan råka ut för rosacea, men de flesta som får dessa besvär är 30 år och uppåt.

Rosacea är en inflammationssjukdom där symptomen oftast är rodnader och rödflammiga utslag. Det är vanligt att man får en stickande och varm känsla i det drabbade området. Vissa får också väldigt torr hud. Vanligast är att kinder och näsan drabbas, vilket gör sjukdomen svår att dölja. En del får problem med ögonen.

Den exakta orsaken till sjukdomen är okänd, men det verkar som att kvinnor drabbas något oftare än män. Även om sjukdomen är ofarlig i sig kan symptomen ge en tydligt försämrad livskvalitet, något som förvärras av det faktum att det här är en kronisk sjukdom som kommer tillbaka med jämna mellanrum.

Behandla Rosacea

Rosacea går ofta över av sig själv, men när det inte gör det kan det vara svårt att hitta läkemedel som passar. I vissa fall är sjukdomen så pass allvarlig att den gör huden väldigt känslig för bland annat de preparat som är tänkta att lindra besvären.

En alternativ behandlingsform som ger mycket goda resultat är laser. Hos oss på Synos hittar du som driver hudvårdsklinik den utrustning du behöver för att kunna behandla den grupp av rosaceapatienter som inte fått ordentlig vård av det offentliga.