Behandla urininkontinens på ett säkert och bekvämt sätt | Synos

Urininkontinens

Många drabbas av urininkontinens i samband med klimakteriet

Kroppen genomgår en rad förändringar i samband med klimakteriet, inte minst hormonella sådana. Östrogenproduktionen minskar vilket påverkar bland annat urinblåsan och urinröret på ett sätt som ibland leder till urinläckage, trängningar eller smärta i samband med urinering. De hormonella förändringarna påverkar också bäckenbottenmuskulaturen, något som också ökar risken för inkontinensbesvär.

Urinläckage kan ge upphov till infektioner, samtidigt som det också självklart ger en drastisk minskning i livskvalitet. Att ofta behöva kissa på natten kan leda till sömnbrist (med allt vad det innebär), och rädslan för att inte kunna hålla tätt kan i värsta fall hindra en från att göra saker man vanligtvis tycker om.

Vidare drabbas också många män inkontinens på ålderns höst. Sammantaget rör det sig därför om något av en folksjukdom som en rätt stor del av Sveriges befolkning helst skulle vilja slippa.

Magnetisk stimulering – ett effektivt, receptfritt hjälpmedel mot urininkontinens

Som tur är finns det hjälp att få. En vanlig metod för att minska klimakteriebesvär, som exempelvis inkontinens, är olika slags hormonbehandlingar. Problemet med den metoden är att man då behandlar hela kroppen, i stället för att uteslutande fokusera på den del av kroppen där ”felet sitter”. Hormonbehandlingar kan också i värsta fall öka risken för hjärtinfarkter.

Med Dr. Arnold kan den som drabbats av inkontinens (oavsett ålder eller kön) däremot erbjudas ett alternativ till hormonbehandlingar eller kirurgi. Den här loungestolen jobbar istället med magnetisk stimulering av neuromuskulär vävnad, vilket stärker bäckenbottenmuskulaturen och minskar besvär med bland annat inkontinens.

Att behandla med Dr. Arnold är enkelt, smärtfritt och bekvämt. Patienten behåller kläderna på under hela behandlingen, och kan koppla av i den ergonomiska stolen. Behandlingen är snabb och effektiv och ger tydliga resultat på nolltid.