Ta bort vårtor med laser | Synos Medical

Fotvårtor och andra typer av vårtor
Vårtor är ofta väldigt besvärande och något som de flesta önskar att få avlägsnade. Vårtor är vanligt förekommande på händer, fötter och i ansiktet. Vårtor orsakas av virus och kan vara väldigt envisa att bli av med. Utseendet på fotvårtor och handvårtor skiljer sig något åt. På fötterna tenderar de att vara runda och något upphöjda men i handen är de lite mjukare med en hård kant. I ansiktet förekommer seborroiska vårtor som även kallas för åldersvårtor, men de kan uppkomma redan från 20 årsåldern. Dessa vårtor är ofta mörka och utstickande, men kan också vara vita och utstickande. De kan dyka upp på större delen av kroppen, även på bröstet och ryggen.

Ta bort vårtor effektivt
För att avlägsna en vårta effektivt används kirurgisk laser, en typ av skärande laser som fungerar som en sorts kniv. Denna typ av lasermaskin får användas av hudterapefter och inte enbart läkare. Det finns flera typer av lasermaskiner att välja på, där samtliga på ett effektivt sätt kommer att skära bort vårtan var den än är placerad. Det ger minimalt med smärta för patienten när vårtor på kroppen ska bort, har en kort behandlingstid och återhämtningen är väldigt snabb efteråt. Lasermaskiner finns i flera storlekar, modeller och utföranden för att passa in på allt från små kliniker till större sjukhus.

Är laser det bästa vårtmedlet?
Det finns flera olika sätt för att behandla vårtor. Många provar att själv behandla med vårtmedel, vårtplåster och frysning, vilket kan vara både smärtsamt och inte speciellt effektivt. Att avlägsna vårtor med kirurgi, skära bort en vårta, är en absolut sista utväg för de mest envisa och smärtsamma vårtor som utförs av vården. Laser är en mycket effektiv metod för att få bort vårtor i ansiktet, fötter och andra delar på kroppen. Metoden lämpar sig inte för barn, men är i övrigt mycket effektiv för att behandla vårtor med. Avancerade lasermaskiner finns i flera storlekar och kan användas för behandling av vårtor, leverfläckar och mycket mer.