Testkandidater för PRP-utbildningar sökes | Synos

Vi på Synos Medical söker alltid nya testkandidater som kan vara med när vi utbildar nyblivna kunder.

Vill du vara med och få en gratis PRP-behandling i Linköping eller Stockholm? Fyll då i formuläret nedan, så kontaktar vi dig inför framtida utbildningar!

Vanliga frågor

Hur går det till att bli testkandidat?

För att bli testkandidat fyller du i formuläret ovan, sedan hör vi av oss till dig när vi har en utbildning på gång. Du får mer än gärna anmäla dig som testkandidat till flera utbildningar/behandlingar. Här hittar du en översikt över alla de utbildningar/behandlingar som vi behöver frivilliga till.

Under själva utbildningstillfället ser du till att vara på plats i våra lokaler och får då genomgå en PRP-behandling. Utbildningen/behandlingen sker i ändamålsenliga behandlingslokaler som uppfyller alla aktuella krav. Utbildningen leds av våra utbildningsansvariga, som vägleder och coachar kunden under behandlingens gång.

Det händer att vi filmar och fotar när vi utbildar i PRP. Materialet används ibland som intern dokumentation och/eller i marknadsföringssammanhang. När du anmäler dig som testkandidat godkänner du detta.

Vad är PRP?

PRP står för Platelet Rich Plasma, vilket kan översättas till ”blodplättsrik plasma”. När man behandlar med PRP använder man sig av kundens/patientens eget blod – eller rättare sagt de tillväxtfaktorer som finns naturligt i blodet. PRP-behandling/PRP-terapi brukar av det här skälet också lite skämtsamt kallas för ”vampyrbehandling” eller ”Dracula-behandling”. Eftersom man använder sig av den behandlades eget blod, snarare än kemikalier eller syntetiska ämnen, så är PRP 100% naturligt och utan biverkningar.

Hur går en PRP-behandling till?

När man behandlar med PRP drar behandlaren blod från kunden/patienten. Blodprovet förvaras tillfälligt i ett speciellt provrör som placeras i en centrifug. Centrifugen separerar sedan blodplättarna ur blodprovet.

Efter ca 45 minuter injicerar man de separerade blodplättarna i det område man vill behandla (exempelvis hårbotten eller pannan). Det här ger en extremt bra regenerativ effekt eftersom blodplättarna – eller trombocyterna som de också kallas – har en imponerande förmåga att läka exempelvis skadad hud och motverka infektioner.

Med andra ord stimulerar man återväxten av vävnad och celler på ett helt naturligt sätt eftersom man utnyttjar den egna kroppens läkande kraft.

Gör en PRP-behandling ont?

När du genomgår en PRP-behandling hos oss applicerar vi alltid ett effektivt bedövningsmedel på det område som ska behandlas, så att smärtan ska minimeras.

Var kan jag läsa mer om PRP?

Företaget Plasmatech har en informativ FAQ på sin sajt, där du kan läsa mer om fördelarna med PRP.

Kostar det något att vara testkandidat?

Nej. Det är helt gratis att vara testkandidat när vi anordnar PRP-behandlingar. Utebliven närvaro debiteras dock med 500 kr.

Är det någon åldersgräns?

Du måste ha fyllt 18 för att vara testkandidat.