Det ska du tänka på när du köper lasermaskin för hårborttagning - Synos

Det ska du tänka på när du köper lasermaskin för hårborttagning

Det här är del 1 i vår serie om hårborttagning och hårborttagningsutrustning. Här kan du se en innehållsförteckning över samtliga artiklar i den här serien.

 

Mycket att ta ställning kring när man ska köpa laser för hårborttagning

Det finns i nuläget ett stort antal maskiner på marknaden, som alla tar bort hår med hjälp av laser. Teknikerna och funktionerna är sedan sinsemellan mycket olika, och olika maskiner passar olika bra för olika kunder.

Att som ny i branschen veta vilken hårborttagningslasermaskin som är allra bäst, är såklart mycket svårt. Detsamma gäller givetvis den som redan är igång med sin verksamhet men kanske funderar på att byta upp sig till en nyare och bättre modell.

kvinna som funderar och har armarna i kors

 

Det vore såklart väldigt lätt för oss att rakt upp och ned påstå att alla våra konkurrenters maskiner är helt undermåliga och att alla våra produkter är helt fantastiska. Problemet är bara att det inte skulle vara särskilt hjälpsamt för den läsare som faktiskt vill ha stöd i urvalsprocessen.

Därför har vi tagit fram den här enkla checklistan, som du förhoppningsvis får nytta av när du leta ny maskin. Den består av ett flertal frågor som du kan ställa dig själv i samband med att du gör research kring olika leverantörer och deras produktutbud, eller som du kan använda dig av när du pratar med en produktspecialist eller försäljare. Vi har också passat på att ge lite ytterligare råd kring saker som är viktiga att tänka på.

Följande frågor är bra att ställa i samband med köp av hårborttagningslaser:

  • Kan maskinen behandla ljusare hårstrån?
  • Vilka hudtyper kan laserbehandlas?
  • Är maskinen diod- eller kristallbaserad?
  • Finns det risk för brännskador eller smärta om man tar bort hår med maskinen?
  • Hur länge håller effekten i sig?
  • Är leverantören pålitlig?

 

Kan maskinen behandla ljusare hårstrån?

Vårt råd: var noga med att verkligen kolla upp om din maskin kan behandla även ljusare och tunnare hårstrån. En maskin som låter dig avlägsna även såna hår gör det möjligt för dig att behandla fler personer, vilket i sin tur öppnar upp för flera kunder. En maskin som kan lasra bort ljusa hår är med andra ord en bättre investering än en som inte har lika stor bredd.

 

Vilka hudtyper kan laserbehandlas?

Vårt råd: det är viktigt att maskinen kan behandla människor med mörkare hudtoner på Fitzpatrickskalan, av precis samma skäl som att det är bra att kunna lasra bort ljusa hår. Fler hudtoner = fler potentiella kunder = fler faktiska kunder = högre omsättning.

 

Är maskinen diod- eller kristallbaserad?

Vårt råd: Du bör helt klart undvika diodbaserade alternativ. Skälen till det är flera. Dels så slits dioden vid varje behandlingstillfälle, vilket ger en avtagande effekt på sikt. Dels måste du förr eller senare byta ut handtaget (där dioden är monterad), vilket ofta kostar extremt mycket.

Kristallbaserade hårborttagningslasrar har inte detta problem. Här genereras lasern med hjälp av en kristall, som inte alls slits på samma sätt som en elektrisk komponent. Förutom att dina behandlingar med ett kristallbaserat alternativ håller en jämn och fin kvalitet också på sikt är det enda som behövs bytas ut den lampa som lyser upp kristallen. Det går extremt fort och är väldigt billigt.

För mer information, se gärna vår informationsfilm om diod kontra kristall:

 

Finns det risk för brännskador eller smärta?

Vårt råd: var noga med att välja en maskin som gör behandlingsupplevelsen så angenäm som möjligt. Folk som besöker din klinik vill ogärna gå dit och få ont. Och utan rätt utrustning kan hårborttagning definitivt smärta en hel del – detta då ljus och värme är involverat.

Om du tvärtom erbjuder behandling med en maskin som inte gör ont alls – t.ex. en med Moveohandtag – kan dina kunder får en mycket trevligare upplevelse. Det är betydligt större chans att en sån person kommer tillbaka för fler behandlingar, och kanske tipsar sina vänner om din salong, än någon som lider sig igenom behandlingstillfället.

 

Hur länge håller effekten i sig?

Vårt råd: välj en maskin med ihållande effekt. Allra helst ska resultatet vara helt och hållet permanent.

Är det inte bättre att lite hår blir kvar, så att kunden har anledning att komma tillbaka? Vårt svar där är tveklöst nej, eftersom varje seriös företagare arbetar för att faktiskt åtgärda kundernas problem till 100 %. Det är så vi på Synos arbetar när vi säljer våra maskiner, och det är så vi råder dig att tänka.

En kund som helt och hållet blir kvitt sina bekymmer med oönskad behåring kommer dels att sprida ordet om din klinik till andra (vilket är den bästa reklam som finns!), dels återvända till din klinik för att genomgå andra typer av behandlingar. Det ger en långsiktigt oslagbar effekt och hög omsättning.

 

Är leverantören pålitlig?

Vårt råd: som alltid när man ska köpa något är det viktigt att kolla upp vem det är man (eventuellt) gör affärer med. Hur låter recensionerna av företaget? Vad dyker upp om man googlar det? Vilka villkor har man? Varifrån kommer egentligen maskinerna?

Vår bransch är idag tyvärr överöst med billigt skräp från Kina, som äventyrar såväl klinikkundens hälsa som klinikens framtid. De här maskinerna är nämligen varken säkra eller effektiva, även om de absolut är väldigt billiga. Men i och med de många nackdelarna är det låga priset inte värt det – för du vill ogärna bli anmäld eller skadeståndsskyldig efter att behandlat någon med en Kinamaskin som gett katastrofala konsekvenser.

För vår del tar vi bara inte det bästa av det bästa. Vi samarbetar bland annat med italienska DEKA, som är världsledande inom medicinsk och estetisk laser. Vi har också samarbeten med en rad andra tillverkare, som fått priser för sina maskiner och som på alla sätt och vis utgör raka motsatsen till de billiga Kina-maskinerna.

 

I nästa del i den här serien tittar vi närmare på just kristallbaserad hårborttagningslaser – närmare bestämt på skillnaderna mellan kristall och IPL.