Ta bort kosmetiska tatueringar med laser, går det?

Ta bort kosmetiska tatueringar med laser, går det?

Kosmetiska tatueringar är lite speciella på fler än ett sätt. Den här typen av tatuering sitter så gott som alltid i ansiktet och används som ett ihållande alternativ till smink. Vanligt är att man tatuerar ögonbrynen för att få den nyans, form eller tjocklek man vill ha. Det är också populärt med kosmetiska tatueringar runt läpparna eller som ett alternativ till eyeliner.
Kosmetiska tatueringar är i regel svåra att få bort. Dels klarar inte alla tatueringsborttagningsmaskiner alltid av att ta bort dem. Dels kräver de stor försiktighet eftersom de nästan alltid sitter i ansiktet. Försiktighets-/skonsamhetskravet ställer krav på både behandlaren (att hen vet hur man ska göra) och utrustningen (som inte ska lämna några ärr).

 

 

Ta bort kosmetiska tatueringar med Q-switchad Nd:YAG

Q-switchade lasrar – till exempel Nd:YAG-lasrar – är mycket effektiva vid tatueringsborttagning. Väldigt förenklat är Q-switching en teknik som innebär korta laserpulser med mycket hög effekt. Tekniken låter lasern tränga igenom huden och avlägsna pigment. Samtidigt är och förblir lasern så pass skonsam för hudvävnaden att den kan användas i bl.a. ansiktet (som i fallet med kosmetiska tatueringar).

Q-terra Q10 är en av de överlägset bästa tatueringsborttagningsmaskinerna på marknaden. Q10 är just en Q-switchad Nd:YAG-laser som verkar inte bara en utan fyra våglänger (1064 nm, 650 nm, 585 nm och 532 nm). Det låter den ta hand om tatueringar över hela färgspektrat. Den är snabb och otroligt effektiv (något som är en extremt stor fördel när man ska ta bort tatueringar i ansiktet). Q10 lämnar heller inga ärr.

 

Viktigt med rätt kompetens

Det räcker inte med en bra maskin. Den som använder den måste veta vad den sysslar med, om resultatet ska bli optimalt. Av just det här skälet ser vi på Synos alltid till att utbilda våra kunder när de köper en maskin av oss. Utbildningen består av såväl teori som praktik, och leds av rutinerade och kompetenta utbildningsledare.

Läs mer om våra utbildningar här.