Det här är CoolPeel | Synos Medical

Det här är CoolPeel

CoolPeel är co2-laserbehandlingen snabbt blivit extremt populär, världen över. I den här artikeln kommer vi att titta närmare på flera av de saker som gör CoolPeel-behandlingarna så populära.

Flera fördelar med CoolPeel

En av de främsta fördelarna med CoolPeel är graden av individuell anpassning. Du som behandlar kan ställa in och skräddarsy behandlingarna i väldigt stor utsträckning. Andra fördelar är bland annat dessa:

  • Extremt kort behandlingstid som sällan varar längre än 15 minuter (därav smeknamnet ”lunch time treatment”)
  • Skärande laser helt utan värme
  • Minimal smärta
  • Kort återhämtningstid
  • Kan behandla porer, rynkor och pigment med minimal återhämtningstid
  • Kan behandla alla hudtyper

En riktig gamechanger

Laser och värme har alltid gått hand i hand – fram tills nu.  När DEKA patenterade sin briljanta CoolPeel-lösning förändrade de spelplanen för co2-laser helt. Men vad är egentligen CoolPeel? Enkelt förklarat är det en pulsform och ett behandlingsprotokoll som kommer förinstallerat i både SmartXide Punto och DuoGlide.

CoolPeel är olik konkurrenternas förlegade lösningar, för som tidigare setts som en självklarhet – att högre behandlingseffekt alltid innebär ökad värme – är helt enkelt inte längre sant. Med denna revolutionerande pulsform kan behandlare nu själva styra värmegrad och behandlingseffekt. Det här ger minst lika bra effekt som konkurrerande alternativ.

Snabb återhämtning, helt utan värmeskador

Återhämtningstiden är dessutom minimal – inte sällan kortare än bara ett par dagar! Behandlingstiden är i sig också väldigt kort. Så pass att en CoolPeel-behandling kallas ibland för en ”lunch time treatment” eftersom den ofta hinns med på en lunchrast. Risken för värmeskador? Obefintlig – eftersom ingen värme används. Alls. Och då du som behandlar med CoolPeel gör det helt utan värme kan du också behandla alla hudtyper, vilket även det breddar din kundkrets något enormt.

För din kund innebär det här att den får mer tid över till annat. För dig som behandlar innebär det här att du får mer tid över till fler kunder. En win-win-situation, helt enkelt.

En lösning lika enkel som genial

Under en co2-laserbehandling med CoolPeel-protokollet avlägsnar man ett tunt lager hud genom att leverera en stor mängd små och slumpmässigt fördelade laserstrålar. Det här tar bort de skadade, ytliga hudceller som ger upphov till ett slitet och åldrat utseende. Kroppens naturliga läkeprocesser drar igång och nya celler kommer så småningom på plats. Resultatet blir en ungdomlig och hälsosam look.

 

Med hjälp av Puntos och DuoGlides PSD-teknik kan du som behandlar styra hur du och din kund vill ha det. Du kan enkelt anpassa behandlingsområdets storlek, maskinens styrka, penetrationsdjup och behandlingens intensitet utifrån kundens behov och förutsättningar.