Allt du vill veta om Hudåtstramning med CO2-laser

Hudåtstramning med CO2-laser

Vi har tidigare tittat närmare på CO2-tekniken, vad det är och vad som skiljer den från andra, liknande laserbehandlingar. I den här artikeln kommer vi undersöka CO2-laserbehandlingar med fokus på hudåtstramning.

 

Bearbetar två lager under en och samma behandling

Många CO2-lasrar är så kallade ”ablativa” lasrar, vilket innebär att de bearbetar fler än ett hudlager på en och samma gång. Icke-ablativa lasrar använder sig i sin tur av våglängder där det yttersta hudlagret (epidermis) inte påverkas på samma sätt som hos ablativa alternativ.

Ablativa CO2-lasrar förångar delar av det översta hudlagret, så att ny, frisk hud kan ersätta den gamla. Samtidigt jobbar lasern med cellerna i dermis, det mellersta hudlagret, vilket leder till en ökad kollagentillväxt. Resultatet av denna dubbla bearbetning av huden blir att elasticiteten ökar och slappheten minskar – en synlig effekt som är både påtaglig och svårslagen.

(förtydligande illustration av något slag)

Eftersom ablativa lasrar på sätt och vis jobbar mer intensivt kräver de i regel betydligt färre behandlingstillfällen än icke-ablativa alternativ som till exempel erbiumbaserade modeller. Å andra sidan brukar icke-ablativa lasrar (som arbetar under huden översta lager utan att epidermis tar skada) innebära kortare återhämtningstid efter varje enskild behandlingssession. På senare tid har det där dock kommit att ändras, då DEKA:s innovativa CoolPeel-teknologi förkortar återhämtningstiden rejält även vid ablativa behandlingar.

Viktigt att komma ihåg är dock att ”ablativ laser” och ”CO2-laser” inte är synonymer. Det finns ablativa lasrar som inte använder sig av koldioxidteknologi, på samma sätt som vissa CO2-lasrar jobbar mer än enbart ablativt.

DUOGlide –  en prisvinnande CO2-laser.

Marknadens bästa CO2-maskinerna för hudåtstramningsbehandling

I Synos sortiment har vi i skrivande stund två av marknadens överlägset bästa CO2-lasrar, som båda levererar otroligt bra resultat när det kommer till hudåtstramning.

DUOGlide är den ena av dessa två maskiner. Den här prisvinnande modellen har fått sitt namn från det faktum att den kombinerar två våglängder – DUOGlide jobbar både med termiskt (1540 nm) och med ablativ CO2. Den här mycket effektiva kombinationen innebär att man skapar en icke-koagulerande värme i hela skanningsområdet, samtidigt som man når långt ned i huden (på ett sätt som inte är möjligt med enbart ablativa laserkällor). För behandlaren ger det här en ökad flexibilitet i arbetet. För den som blir behandlad ger DUOGlide kortare återhämtningstid och betydligt fastare hud.

Vår andra CO2-modell, SmartXide Punto, arbetar även den ablativt och är precis som DUOGlide utrustad med PSD- och SmartStack-funktionalitet. PSD-tekniken ger behandlaren bland annat möjlighet att välja mellan olika pulsformer, samtidigt som SmartStack låter en använda flera laserpulser samtidigt.

En klar fördel med Punto, inte minst i hudåtstramningssammanhang, är att den låter dig som utför behandlingar arbeta med CoolPeel.

Hudåtstramning på 15 minuter med CoolPeel

CoolPeel är ett nytt och unikt behandlingsprotokoll utvecklat av DEKA. CoolPeel innebär inte bara fantastiska resultat och en slätare, mer elastisk hud. Den här behandlingen tar inte mer än en kvart att genomföra. Återhämtningstiden är även den extremt kort, till skillnad från många andra ablativa CO2-lasrar (se ovan).

Klicka här för mer information om CoolPeel.

 

Det här inlägget är del 3 i vår artikelserie om hudåtstramning. För att komma till del 2 – klicka här.