Laser eller IPL – vad är bäst för hårborttagning? - Synos

Laser eller IPL – vad är bäst för hårborttagning?

I del 2 av vår artikelserie om hårborttagning kommer vi att titta närmare på den populära hårborttagningsmetoden IPL, och hur den förhåller sig till hårborttagning med laser. Skillnader och likheter mellan dessa två teknologier gås igenom så att vi slutligen kan ge svar på frågan ”hårborttagning med laser eller IPL – vad är egentligen bäst?”

Här hittar du en överblick över samtliga artiklar i den här serien. Klicka här för att komma till del 1 – ”Det ska du tänka på när du köper lasermaskin för hårborttagning”, och här för att läsa nästa del (om Motus PRO).

Likheter och skillnader mellan laser och IPL

När du arbetar med såväl laser som IPL arbetar du i båda fallen med ljus (de är med andra ord två olika slags ljuskällor). I bägge fallen bygger metoden på att ljuset absorberad av melaninet i håret. Det ger i sin tur ger ihållande resultat. Båda metoderna är populära för hårborttagning på klinik/salong.

Skillnaderna mellan laser och IPL är desto fler. IPL – som står för intensivt pulserande ljus – är just detta, en pulserande ljuskälla som innehåller många olika färger medan laser fokuserar på en specifik färg.

Eftersom hårborttagningslasrar är så pass fokuserade kan man jobba betydligt mer selektivt mot just håret, och lättare undvika att också behandla huden runt omkring håret. Laser är också bättre för personer med mörkare hudtyper och professionella lasrar är idag så pass starka att de kan ge väldigt god effekt på kort tid.

Så – vilken metod är då bäst?

För dig som erbjuder hårborttagning på din klinik (eller planerar att öppna en klinik) kan både IPL- och laserbaserade maskiner vara att rekommendera. Själva ljuskällan i sig är här av mindre vikt. Det som spelar störst roll är din verksamhets förutsättningar och behov, och vad du eventuellt vill kunna göra utöver hårborttagningen.

Minisilk FT är en mycket praktisk IPL-baserad hårborttagningsmaskin som våra samarbetspartners DEKA har tagit fram. Minisilk är en säker och effektiv liten maskin och med den kan du avlägsna hår över hela kroppen. Maskinen har ett handtag med flera utbytbara filter. Det ger goda möjligheter att skräddarsy behandlingen utifrån kundens behov och önskemål. I handtaget finns även ett kylsystem som ser till att du undviker brännskador under behandling.

Minisilk FT är dessutom liten och lätt att transportera. Det är ett bra val för dig med begränsade ekonomiska resurser och som av ett eller annat skäl har ont om plats. Här kan du läsa mer om Minisilk FT.

Vårt utbud av hårborttagningslasrar är desto större. Gemensamt för samtliga maskiner är att de är extremt kraftfulla och effektiva, och avlägsnar hår på ett snabbt och smidigt sätt.

Motus AX är en av våra absolut populäraste produkter som ger lika goda resultat oavsett om du behandlar ljusa och tunna hår eller mörk och kraftig hårväxt. Motus AX kan även användas för att behandla pigment. Motus AX är också kompatibelt med Moveohandtaget, som tack vare sin gradvisa temperaturuppbyggnad gör hårborttagningen helt smärtfri. Detta är något som många kunder efterfrågar.

Motus PRO låter dig erbjuda dina kunder helt smärtfri hårborttagning med Moveohandtaget. Precis som AX-modellen gör Motus PRO jobbet snabbt och med alldeles utmärkta resultat, och den kan också behandla flertalet olika hår- och hudtyper.

Skillnaden ligger framför allt i maskinernas övriga bredd. Där AX är mer av en renodlad hårborttagningsmaskin är nämligen Motus PRO ett perfekt val för dig som vill kunna erbjuda fler typer av behandlingar utöver borttagning av hår. Exempel på det är hudföryngringar och pigmentborttagning. Det här är möjligt tack vare att Motus AY arbetar med två olika slags lasrar, alexandrit och Nd:YAG. Med andra ord ett bra val för dig som vill ha fler inkomstkällor och vill öka din omsättning.

Är du istället på jakt efter en maskin som har ”extra allt” och verkligen lirar i en klass för sig? Då ska du titta närmare på Again PRO! Again PRO är ännu starkare och snabbare än ovanstående modeller och kan behandla mycket mer än bara hår. Det här är det givna valet för dig som vill få en rejäl konkurrensfördel och kunna åtgärda så gott som vilka besvär som helst i hår- och hudväg. Få – om några – andra maskiner kan mäta sig med Again PRO:s prestanda och kvalitet.

Kvinna med ben utan behåring

Ta hjälp av oss om du behöver

Sammanfattningsvis finns det alltså såväl tydliga likheter som skillnader mellan IPL och laser. Vilket alternativ som är bäst för just din verksamhet beror helt på helheten, vad du erbjuder för typ av tjänster idag, vad du vill kunna erbjuda imorgon (förutom hårborttagning). Dina ekonomiska förutsättningar spelar också in.

Vill du veta mer om någon av ovanstående produkter – eller känner dig osäker på vilken som passar just dig och din klinik? Hör i så fall av dig till oss så hjälper våra produktspecialister dig. De är väl insatta i de olika produkternas för- och nackdelar och kan enkelt visa på exakt hur mycket du skulle tjäna på att köpa in någon av dem. Till sin hjälp har de vårt unika kalkylredskap som utgår från dina faktiska siffror.

Fyll i formuläret nedan så återkommer någon av våra produktspecialister så snart som möjligt!