Försvinner verkligen allt hår vid första behandlingstillfället?

Myt 1: Allt hår försvinner vid första behandlingstillfället

Eftersom laserljuset är beroende utav pigment finns en risk att delar av ljuset går ut i huden hos kunder med mörkare hud. Det gör att det generellt ofta krävs fler behandlingar ju mörkare hy kunden har, då hela mängden laserljus inte fokuseras till själva hårstrået.

Eftersom ljusa hårstrån inte innehåller tillräckligt med pigment för att kunna omvandla laserljuset till värme så kan hårborttagning inte ske på personer med ljusa hårstrån.

Vid permanent hårborttagning så omvandlas laserljuset till värme när ljuset absorberas upp utav pigmentet i hårstrået, värmen leds via hårstrået ned till hårsäcken som bränns och förstörs. En skadad hårsäck kan inte producera fram nya hårstrån.

En laserbehandling kan variera i ”antalet gånger” som behövs för att nå permanent resultat beroende på:

  1. Hårstråets pigment
  2. Hudens pigment
  3. Hur bra kunden följer instruktionerna under behandlingstiden

Eftersom permanent hårborttagning endast kan ske på hårstrån i den anagena fasen finns en risk att hårstrån som varit i den telogena fasen under behandlingen kan växa fram efter avslutad behandling. Det beräknas vara ca 10-15 % på ett behandlat område.

 

De allra flesta områden på kroppen har hårstrån som går igenom de tre olika faserna, t.ex. armar, armhålor, rygg, ben och underlivet.

Läs mer om vår hårborttagningsmaskin Motus AX