Utför du hårborttagning? Byt då från diod till kristall - Synos
Utför du hårborttagning? Byt då från diod till kristall

Utför du hårborttagning? Byt då från diod till kristall

Driver du en hårborttagningsklinik? Använder du fortfarande en diodbaserad lasermaskin? I sådana fall är det hög tid att gå över till kristallbaserad utrustning.

Diodbaserade hjälpmedel har länge varit ett stående inslag på marknaden och är fortfarande ett vanligt förekommande inslag på hudkliniker och hos skönhetssalonger. Mycket har dock hänt sedan dioderna först lanserades. Bara under de senaste åren har den tekniska utvecklingen har gått framåt med stormsteg – och idag finns en ny guldstandard för lasermaskiner: Alexandritlasern.

Vad är Alexandritlaser?

Först och främst – vad är alexandritlaser? Svaret är enkelt: det är en laserteknik där laserstrålen produceras genom att man belyser en speciell typ av kristall – en alexandritkristall. En diod är å andra sidan en elektrisk komponent som ofta används olika slags elektriska apparater.

Billigare lasermaskin med alexandritkristall

När man använder diodbaserad laser för hårborttagning blir effekten alltid sämre på sikt. Det beror på att dioden nöts ut vid varje användningstillfälle och till slut måste man byta ut hela dioden.
För slutkunden innebär det att resultatet blir sämre om den råkar behandlas med en diod som närmar sig slutet av sin livstid, jämfört med en som är helt ny. Dioden monteras också direkt i handtaget. Detta betyder att hela handtaget måste bytas ut när dioden blivit för gammal och sliten. Det blir inte sällan en rätt dyr historia då handtaget motsvarar ungefär 50 % av maskinens totala kostnad.

För dig som driver t.ex. en hårborttagningsklinik är diodlaser med andra ord ett klart sämre och dyrare alternativ än alexandritlaser. Till skillnad från diodbaserade alternativ behöver man bara byta lampan på alexandritmaskiner. Detta sparar åtskilliga tusenlappar både på lång och kort sikt. Kristallen i sig nöts heller inte ut på samma sätt som en diod och då både lysrör och alexandritkristall sitter i själva maskinkroppen blir handtaget också väldigt mycket lättare. Det är mer ergonomiskt och behagligare för dig som behandlar.

Lär dig med om alexandritlaser

Det här inlägget har bara skrapat på ytan – det finns mycket mer att lära sig om alexandritkristaller och dess användningsområden. Vi på Synos erbjuder därför informativa miniutbildningar – helt gratis – för den som är nyfiken på denna banbrytande teknologi.
Är du intresserad av att veta mer om alexandritlaser? Kontakta oss idag – så bjuder vi dig på en kostnadsfri utbildning!