Varför ska man välja lasermaskinen Motus AX? - Synos
Varför ska man välja lasermaskinen Motus AX?

Varför ska man välja lasermaskinen Motus AX?

Vilken typ av lasermaskin ska man välja?

Det råder idag en djungel av olika lasermaskiner på marknaden. Som utförare vid hårborttagning och pigmentreducering vill du ge dina kunder den mest effektiva behandlingen och de bästa resultaten. Hur vet man då vilken lasermaskin som ger just detta? Vilken lasermaskin ska man välja?

En av våra mest populära lasermaskiner är Motus AX. Denna maskin är den bästa på marknaden och den håller vad den lovar. Varför? Det ska vi nu reda ut för dig.

 

Vilken laser är bäst för hårborttagning?

Det finns olika typer av laser på marknaden: Diodlaser, Nd:YAG-laser och Alexandrit-laser är de som används vid hårborttagning.
Diodlaser är effektiv vid första behandlingen men därefter minskar styrkan på lasern successivt vid varje användning. Detta leder i längden till minskad effekt vid laserbehandlingarna och en kostsam summa när det är dags att byta ut dioden.
Nd:YAG-lasern och Alexandrit-laser är kristallbaserad laser, med andra ord är dessa typer av laser beständiga. Kristallaser är ingen förbrukningsvara och har därmed en låg driftskostnad. Det enda som behöver göras var 2-3 år är att byta lampa. En kostnad som knappt är märkbar i jämförelse med att byta ut en diodlaser.

Alexandritlasern är av dessa två den mest effektiva lasern att använda vid hårborttagningsbehandlingar. Detta på grund av att pigmentet i håret drar åt sig laserljuset från Alexandritlasern bättre än annan laser.

Motus AX Alexandritlaser med Moveo-teknologi

Med den traditionella Alexandritlasern kan man behandla för hårborttagning och diverse pigmentfläckar. Detta kan dock endast göras på ljus hy och det ger fortfarande smärta vid behandling.

Med den nya teknologin i Motus AX Alexandritlaser med Moveo-teknologi har man nu kommit steget längre. Alla fördelar finns kvar från den traditionella Alexandritlasern men med Motus AX kan man nu även behandla mörkare hy och risken för brännskador utesluts nästan helt. Allt tack vare den nya teknologin i Moveo.

Med Motus AX Alexandritlaser med Moveo-teknologi kan man nu alltså behandla både ljus och mörk hy på ett mycket mer effektivt sätt, nästintill smärtfritt.