Slipp problem med vintertorr hud - Synos

Slipp problem med vintertorr hud

så tar du hand om din hud i vinter

Mars månad är här och även om våren nalkas så påminner kylan oss om att vi fortfarande befinner oss i den kalla och mörka tiden på året. Detta märks bland annat på vår vintertrötta hud. Huden kan kännas både känsligare och torrare så här års och det gäller att ta väl hand om den.

Hur tar man hand om huden på bästa sätt?

Under vintern bör du undvika att använda mekanisk peeling på huden, speciellt i ansiktet. En mekanisk peeling är en peeling där du med hjälp av friktion tar bort döda hudceller. Detta kan vara väldigt påfrestande för huden, speciellt under vintertid.
Om du vill köra en peeling rekommenderar vi istället att du använder en kemisk peeling, alltså en peeling som tar bort hudcellerna utan friktion. Detta är mycket mer skonsamt för huden och är viktigt att göra för att hjälpa huden att kunna återfuktas ordentligt.

Tips för vintertorr hud

Under dessa kalla månader är det  viktigt att tänka på att inte duscha och tvätta ansiktet och huden i för varmt vatten.
Du bör även vara noga med att återfukta huden ofta. Se till att alltid ha med dig en återfuktande kräm eller ett återfuktande serum i väskan för att på så vis enkelt kunna återfukta huden under dagen.
Utföver återfuktning så är det viktigt att tänka på att solskydd fortfarande är viktigt under vintern. Det är lätt att glömma solskydd under vinterhalvåret men under soliga vinterdagar är det oerhört viktigt att skydda huden med solskydd då den starka solen som lätt reflekteras kan skada din känsliga hud.

Sist men inte minst – glöm inte läppbalsam! Läpparna är så otroligt utsatta under vintern så ett bra läppbalsam är ett måste att alltid ha nära till hands.

 

Att tänka på när du väljer hudvård under vintern

Leta efter produkter med rätt ingredienser som klarar en tuff vinter. Vad du bör leta efter är ingredienser som kapslar in fukt, återfuktar och skyddar.

Några bra ingredienser är följande:

  • Niacinamid (vitamin B3): Jämnar ut hudtonen, förbättrar blodflödet och skyddar din hud med hjälp av antioxidanter.
  • Ceramider: Bygger om det skyddande lagret för att göra huden mer resistent för skador.
  • Sheasmör: Mjukgörande och återfuktande för din hud.
  • Hyaluronsyra: Ökar fukten och volym i huden.
  • C-vitamin (antioxidant): Ger hudcellerna ny energi. Reducerar pigmenteringar och främjar en hälsosam kollagenproduktion.

Antioxidanter i allmänhet är något du bör leta efter då deras främsta funktion är att skydda huden.

Gör dina egna inpackningar!

Ett hett tips är att göra egna inpackningar för dina händer och fötter. Blanda din kroppskräm med valfri olja. Smörj in dina händer eller fötter med blandningen och dra därefter på dig fryspåsar eller plasthandskar. Sedan tar du på dig sockar/vantar. Ha på dig dessa i några timmar eller sov med fördel i dem så kommer du vakna upp med en betydligt mer återfuktande och välmående hud.