De vanligaste frågorna om hårborttagning hemma

De vanligaste frågorna om hårborttagning hemma

Här nedan har vi därför sammanställt de vanligast förekommande frågorna gällande hårborttagning hemma. Förhoppningsvis kan de hjälpa dig inför till exempel ett köp av en hemmalasermaskin. Vi på Synos strävar nämligen hela tiden efter att höja kunskapsnivån i vår bransch, både hos behandlare och slutkunder. Det gör vi bland annat genom att utbilda våra klinikkunder. Även om vi i nuläget inte säljer utrustning till privatpersoner vill vi också gärna att du som privatperson har så mycket kött på benen som möjligt. Då kan du dels undvika att bli lurad av oseriösa aktörer, dels kan du då utnyttja din konsumentmakt för att påverka branschen i en riktning mot högre kvalitet, bättre säkerhet, högre krav på utrustning och så vidare. Och en förutsättning för detta är just ökad kunskap.

Nyfiken på skillnaden mellan hårborttagning hemma vs på klinik? Här jämför vi för- och nackdelar med att ta bort hår på hemmaplan jämfört med hos en salong/klinik.

Bild föreställande utklippa frågetecken. Bilden figurerar i en artikel om hårborttagning

Går det ens att lasra bort håret på kroppen?

Ja. Laserhårborttagning ökar hela tiden i popularitet och idag finns ett antal prisvärda alternativ på marknaden. Det gäller både utrustning för hemmabruk såväl som för behandling på klinik eller salong.

Är det farligt med hårborttagningslasrar för hemmabruk?

Det korta svaret är: det beror på. När det gäller marknaden för hemmalasrar finns det såklart alla tänkbara varianter – från högkvalitativa modeller som testats noggrant och bara utnyttjar den senaste och bästa tekniken, till rent skräp från Kina. I fel händer kan dock även en bra produkt ställa till det. Du ska till exempel aldrig använda lasern för nära ögonen då det kan vara väldigt farligt.

Följer du hemmalaserenhetens instruktioner och använder sunt förnuft har du antagligen ingenting att oroa dig för. Med det sagt är risken för biverkningar och olyckor betydligt lägre på klinik, eftersom behandlaren har helt andra kunskaper och förutsättningar än du som privatperson.

Hur många gånger måste man lasra hemma?

Exakt hur många gånger du måste behandla med din hemmalaser beror helt på dina individuella förutsättningar och på lasern i sig. Många produkter kräver uppemot 12, om inte fler, behandlingar, med några månaders mellanrum för bästa resultat. För en skräddarsydd och optimerad hårborttagning rekommenderas istället behandling på klinik.

Hur länge håller resultatet?

Hemmalasrar blir hela tiden bättre och bättre. Det betyder att om du behandlar med en nyare modell så kommer resultatet också hålla i sig under längre tid än jämfört med en hemmalaser med, säg, 10 år på nacken.

Förr eller senare växer håret dock ut igen. Ingen hårborttagningsbehandling som utförs i hemmet kommer kunna få bort håret för alltid. Utrustningen på klinik är dock betydligt starkare och effektivare än den som privatpersoner har tillgång till – vilket innebär att du faktiskt kan bli av med håret permanent om du besöker en klinik med rätt utrustning.

Kan man lasra bort hår på sommaren?

Du bör helt undvika att lasra bort håret på sommaren, då starkt solljus kan vara direkt skadligt för nylasrad hud. Läs mer om eftervård här.

Kan man lasra bort håret i underlivet?

Ja, det går. Många frestas att göra detta hemma snarare än hos en salong, vilket såklart är helt förståeligt eftersom det kan vara lite genant att visa de kroppsdelarna för en behandlare. Man bör dock komma ihåg att huden i underlivet är väldigt känslig. Därför är behandlingar av det här slaget betydligt säkrare om de utförs på klinik än om du gör det hemma.